قلب پیش از مغز ؟ مراحل چرخه قلب بر پاسخ های عصبی تاثیر می گذارد
قلب پیش از مغز؟ آیا مراحل چرخه قلب بر پاسخ های عصبی تاثیر می گذارد؟
طبق تحقیقی که در 28 نوامبر در مجله دسترسی آزاد PLOS Biology منتشر شد، روزنههای امیدوار کنندهای یافت شده است که نشان از وجود کنش و ادراک در طول 0.8 ثانیه ضربان قلب میدهد. توالی انقباض و آرامش با تغییرات در سیستم حرکتی و توانایی آن در پاسخ به محرک مرتبط است و این میتواند پیامدهایی برای درمان افسردگی و سکته مغزی با تحریک سلولهای عصبی داشته باشد.
روشهایی که ما بوسیله آنها دنیا را درک میکنیم و با آن درگیر میشویم، تحت تأثیر فرآیندهای درونی بدن مانند ضربان قلب، تنفس و هضم است. فعالیت قلبی میتواند بر ادراک شنوایی و بصری تأثیر بگذارد، و نشان داده شده است که ادراکات لمسی و حسی در مرحله سیستولیک چرخه قلبی که رگ های خونی برای مدت کوتاهی گشاد میشوند، مختل میشوند.
اسرا آل از موسسه ماکس پلانک آلمان و همکارانش میخواستند بفهمند که آیا تغییراتی در تحریکپذیری قشر مغز و قشر نخاعی – توانایی پاسخ به محرکها – در طول چرخه قلبی وجود دارد یا خیر. 37 داوطلب انسان سالم بین 18 تا 40 سال یک سری پالس های تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال (TMS) – پالس های مغناطیسی کوتاه غیر تهاجمی که سلول های عصبی را تحریک می کنند – در بالای سمت راست مغز دریافت کردند.
پاسخ های حرکتی و قشر مغز و همچنین ضربان قلب در طول نبض ها اندازه گیری شد و نویسندگان دریافتند که تحریک پذیری بالاتر در مرحله سیستولیک ثبت شده است. این ثبت همزمان فعالیت مغز، فعالیت قلب و فعالیت ماهیچه ای را نشان می دهد که زمان ضربان قلب و پردازش عصبی آنها با تغییرات در تحریک پذیری سیستم حرکتی مرتبط است.
TMS در درمان افسردگی و توانبخشی پس از سکته مغزی استفاده می شود. این تحقیق سوالاتی را در مورد اینکه آیا میتوان این موارد را برای بهبود نتایج تنظیم کرد و همچنین درک بیشتر تعاملات مغز و بدن در سلامت و بیماری ، مطرح میکند.
نویسندگان می افزایند: “به طرز جالبی، این مطالعه ارتباط قابل توجهی را بین قلب و مغز انسان آشکار می کند، و بازههای زمانی متمایز را نشان می دهد که برای عمل و ادراک طراحی شده اند
تاریخ: 28 نوامبر 2023
منبع: PLOS
درباره مصطفی محرابی
مصطفی محرابی،لایف کوچ، محقق و فارغ التحصیل Post DBA متولد ۲ فروردین ماه ۱۳۶۴ است. زمینه مطالعه او روانشناسی با گرایش Mindfulness و تحقیقات یاد شده در حوزه علمی سازی موضوعاتی در زمینه فراشناخت (Meta Cognition) و ارتقاء مهارتهای نرم از طریق واقعیت مجازی (Virtual Reality) است. او معتقد است رشد و ارتقاء افزون انسانها در گرو افزایش مهارت های نرم (Soft Skills) و شناخت دنیای درون و مدیریت ذهن است.
نوشته های بیشتر از مصطفی محرابی
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.